Збитки Укренерго на 716 мільйонів: фігуранта справи відпустили під заставу

Збитки Укренерго на 716 мільйонів: фігуранта справи відпустили під заставу

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відпустив під заставу понад 30 мільйонів гривень одного з підозрюваних у справі щодо завдання Укренерго мільйонних збитків.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

"1 лютого 2024 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, застосував запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30,280 млн грн директору приватного товариства - учаснику злочинної схеми по заволодінню електричною енергією ПрАТ "НЕК "Укренерго" та легалізації отриманих від її продажу коштів", - зазначається у повідомленні.

Прокурор САП не погоджується із застосуванням саме такого запобіжного заходу та оскаржить його в суді апеляційної інстанції і наполягатиме на застосуванні до особи більш суворого запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою внесення 300 млн грн застави.

Як повідомлялося, 11 січня Національне антикорупційне бюро і САП викрили схему заволодіння електроенергією ПрАТ "НЕК “Укренерго" та легалізації отриманих від її продажу коштів, внаслідок чого компанії завдано збитків на понад 716 млн грн, чотирьом підозрюваним повідомили про підозру.

Читайте також: Збитки понад ₴7 мільйонів: на Київщині судитимуть підрядника держпідприємства «Чорнобильська АЕС»

24 січня ВАКС обрав запобіжний захід – заочний арешт - організатору злочинної схеми, реалізація якої завдала Укренерго 716 млн грн збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-