Укренерго вивело в ремонт два енергоблоки, дефіциту в енергосистемі немає

Укренерго вивело в ремонт два енергоблоки, дефіциту в енергосистемі немає

Укрінформ
Попри виведення в ремонт двох енергоблоків теплових електростанцій дефіциту в енергосистемі 26 січня не прогнозується.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Протягом доби на теплових електростанціях в аварійний та поточний ремонти виведено 2 блоки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок потепління спостерігається зменшення споживання електрики. Зокрема, 25 січня максимальне споживання електроенергії було на 1,2% нижчим за добовий максимум 24 січня. Станом на 9:20 26 січня споживання споживання тримається на рівні попереднього дня.

Через російські обстріли на Харківщині знеструмлено один з об’єктів «Укренерго» та кілька об’єктів обленерго. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Читайте також: У Запорізькій області через обстріли без електроенергії залишаються 50 населених пунктів

Експорт електроенергії 26 січня не здійснюється. Імпорт електроенергії запланований впродовж майже всієї доби, за виключенням ночі зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 4 772 МВт-год.

Як повідомлялося, станом на ранок 25 січня в Україні через негоду залишалися без електропостачання 45 населених пунктів у трьох областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-