В Україні оприлюднили для обговорення драфт Стратегії відновлення МСП

В Україні оприлюднили для обговорення драфт Стратегії відновлення МСП

Укрінформ
Міністерство економіки спільно із Міністерством цифрової трансформації та Офісом з розвитку підприємництва оприлюднили для обговорення драфт Стратегії відновлення, сталого розвитку та цифрової трансформації малого та середнього підприємництва на період до 2027 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Стратегія розробляється у рамках проєкту Good Governance Fund «Ревіталізація бізнес-клімату в Україні», який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії. Імплементатори проєкту — Abt Britain та Київська Школа Економіки", - йдеться в повідомленні.

Мета Стратегії – розв'язання нагальних проблем малого та середнього бізнесу в Україні. Зокрема, таких, як доступ до фінансування, перебої з логістикою, зниження купівельної спроможності та нестача кваліфікованих кадрів. У довгостроковій перспективі метою впровадження Стратегії є зростання та цифрова трансформація МСП, інтеграція малих та середніх підприємств у європейський ринок, підвищення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу відповідно до стандартів ЄС.

Крім того, ухвалення документа є однією із вимог Європейської комісії (Звіту Європейської комісії щодо України в межах розширення ЄС).

Олексій Соболев
Олексій Соболев

«Одна із основних задач Уряду та, зокрема, Мінекономіки – системно підтримувати малих та середніх підприємців, зважаючи на реалії повномасштабної війни та прогнозуючи зміни, які настануть після перемоги. Для цього Мінекономіки разом із партнерами розробляє Стратегію підтримки МСП до 2027 року. Розробка та ухвалення Стратегії має покращити координацію роботи Уряду, бізнесу та донорів, а також різних програм із підтримки підприємців, що позитивно вплине на розвиток сектору загалом», - розповів заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Читайте також: Правоохоронні органи обмежать перевірки бізнесу - Свириденко

Стратегія, зокрема, містить розділи із аналізом поточного стану малого та середнього підприємництва, стратегічними цілями та пріоритетними завданнями для їх досягнення, очікуваними результатами. Також Стратегія адаптована до Принципів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та Європейського Союзу. 

Міністерство економіки планує серію публічних заходів із обговоренням Стратегії. До них долучать підприємців, зокрема, і представників регіональних бізнес-спільнот, представників центральних та місцевих органів влади, громадські організації та міжнародних партнерів. 

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів України на підтримку бізнесу у 2024 році виділить понад 40 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-