УЕБ уже зареєструвала 14 учасників у секції імпорту/експорту електроенергії

УЕБ уже зареєструвала 14 учасників у секції імпорту/експорту електроенергії

Ексклюзив
Укрінформ
Українська енергетична біржа уже зареєструвала 14 учасників ринку з України у секції імпорту/експорту електроенергії, на завершальному етапі реєстрації - дві компанії-нерезиденти.

Про це Укрінформу повідомив директор з питань взаємодії з державними органами Роман Матвієнко.

"Наразі зареєстровано 14 учасників ринку електроенергії України, на завершальному етапі знаходиться два нерезиденти. Низка учасників (у тому числі нерезиденти) проводять активні консультації", - сказав Матвієнко.

Він зазначив, що відкриття напрямку транскордонної торгівлі електрикою на УЕБ викликало інтерес як з боку учасників ринку електричноі енергії України, так і з боку нерезидентів. При цьому реєстрація іноземних компаній займає певний час, це пов'язано з необхідністю легалізації та перекладу документів.

Матвієнко також зауважив, що безпосередньо аукціони у секції імпорту/експорту почнуться після завершення реєстраційних процедур.

Читайте також: За 6 місяців на УЕБ реалізовано необробленої деревини породи сосна на понад 1 млрд 340 млн грн

Як повідомлялося, у грудні 2023 року УЕБ заявила про відкриття напрямку з транскордонної торгівлі електричною енергією. Торгівля відбуватиметься у формі одностороннього аукціону, учасникам торгів будуть доступні графіки продажу індивідуального годинного навантаження - блочної позиції (BLOCK); навантаження індивідуального профілю (PROFILE); базового навантаження (BASE).

З 1 грудня 2023 року технічна можливість для імпорту електроенергії з Європи становить 1700 МВт. Технічна можливість для експорту з України/Молдови до Європи становить 400 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-