Уряд Румунії пішов назустріч фермерам, щоб зняти блокаду кордону з Україною - Reuters

Уряд Румунії пішов назустріч фермерам, щоб зняти блокаду кордону з Україною - Reuters

Укрінформ
Уряд Румунії представив перший пакет заходів, спрямованих на виконання вимог фермерів, які блокують переходи на кордоні з Україною, протестуючи проти високих витрат на ведення бізнесу.

Прем'єр-міністр Марчел Чолаку перед засіданням уряду представив деякі перші кроки, погоджені з протестувальниками, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Ми затверджуємо перший пакет заходів, погоджений з фермерами та перевізниками. Очевидно, що протести були обгрунтованими", - цитують Чолаку місцеві ЗМІ.

Зокрема, заходи передбачають компенсацію фермерам в розмірі 100 євро за гектар і до 280 тис. євро за збитки через війну в Україні, а також деякі зміни правил, на яких наполягали перевізники.

Читайте також: Румунські фермери почали блокаду КПП «Дяково-Халмеу», вантажівки стоять

Протестувальники вимагають мораторію на виплату кредитів, прискорення виплат субсидій і виділення окремих смуг на прикордонних переходах і в чорноморському порту Констанца для вантажівок з ЄС і вантажівок з-поза меж блоку, зокрема з України.

Учасники акції заявляли, що протести триватимуть "доти, доки ми не побачимо перший ухвалений закон, який забезпечить вирішення якомога більшої кількості проблем, які ми вказали".

Читайте також: Демченко - про блокування: Одиниці транспортних засобів перетинають румунський кордон

Як повідомляв Укрінформ, на території Румунії фермери 13 і 14 січня блокували рух українських вантажівок через пункт пропуску "Сірет". 15 січня також почалося блокування пункту «Вікову-де-Сус».

18 січня румунські фермери розпочали блокаду КПП "Дякове - Халмеу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-