У середу в енергосистемі України можливий дефіцит

У середу в енергосистемі України можливий дефіцит

Укрінформ
Протягом дня 17 січня в енергосистемі України можливий дефіцит електрики на рівні 5%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Диспетчерський центр «Укренерго» попереджає про наявність протягом дня, з 8:00 до 20:00, дефіциту в енергосистемі близько 5%. Виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі означає, що коли через похолодання споживання електроенергії стрімко зростає, електростанціям важко так само швидко збільшити її виробництво. І тут, в період з 8:00 до 20:00, дуже важливою є допомога споживачів – свідоме користування потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами, зменшить зростання споживання, відповідно зменшиться навантаження на електростанції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 16 січня максимальне споживання було на 0,9 % нижче за добовий максимум 15 січня. Сьогодні на 9:10 споживання на 4% перевищує відповідний показник 16 січня.

Протягом доби в аварійний ремонт вийшли 2 блоки теплових електростанцій, повернуто в роботу після ремонту 1 блок.

Експорт електроенергії 17 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 764 МВт-год.

Читайте також: Частина Одеси до вечора залишиться без світла через аварійні роботи

Як повідомлялося, протягом дня 16 січня Укренерго прогнозувало дефіцит електрики на рівні 1% внаслідок похолодання та зниження виробітку сонячних електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-