Укренерго попереджає про можливий дефіцит електроенергії

Укренерго попереджає про можливий дефіцит електроенергії

Укрінформ
Протягом дня 16 січня в енергосистемі України можливий дефіцит електроенергії на рівні 1% внаслідок похолодання та зниження виробітку сонячних електростанцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Сьогодні на 9:30 споживання співпадає з рівнем споживання понеділка 15 січня. Але Диспетчерський центр «Укренерго» попереджає про можливість виникнення протягом дня дефіциту в енергосистемі на рівні 1%. Причина – зростання споживання через прогнозоване похолодання та зменшення обсягів виробництва електроенергії сонячними електростанціями через хмарну погоду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при стрімкому зростанні споживання електростанціям буде важко так само швидко збільшити виробництво. Крім того, протягом доби в аварійний ремонт вийшов 1 блок теплової електростанції, ще на двох блоках продовжено термін аварійного та поточного ремонту. Повернуто в роботу після ремонту один блок.

"У період з 9:00 до 19:00 дуже важливою є допомога споживачів – свідоме користування потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами, зменшить зростання споживання, відповідно зменшиться навантаження на електростанції", - наголосили в Укренерго.

Читайте також: Енергосистема працює стабільно в умовах морозів, але Галущенко просить економити

Експорт електроенергії 16 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 458 МВт-год.

Як повідомлялося, станом на ранок 16 січня через несприятливі погодні умови знеструмлено 35 населених пунктів у Кіровоградській та Миколаївській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-