Регулятори США вперше схвалили інвестування у біткоїн

Регулятори США вперше схвалили інвестування у біткоїн

Укрінформ
У США регуляторний орган - Комісія з цінних паперів та бірж - уперше схвалив біржові фонди, що інвестують безпосередньо у біткоїни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Регуляторні органи США вперше схвалили біржові фонди, які інвестують безпосередньо у біткойни, цей крок оголошено знаковою подією для сектору цифрових активів вартістю приблизно 1,7 трильйона доларів США, що розширить доступ до найбільшої криптовалюти на Волл-стріт та за її межами", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, BlackRock, Invesco, Fidelity та іншим фондам дозволили розпочати торги вже у четвер. Втім, попри створення спотових біткоїн-ETF, у регуляторі зазначили, що досі «не схвалюють» біткоїни.

Читайте також: Вартість біткоїна сягнула вище $45 тисяч вперше з квітня 2022 року

Це рішення означає рідкісний відступ Комісії з цінних паперів та бірж, після боротьби, що тривала понад десять років, відколи Тайлер та Кемерон Вінклвосс вперше запропонували біткоїн-ETF у 2013 році.

«Хоча ми схвалили лістинг та торгівлю деякими спотовими акціями Bitcoin ETP, ми не схвалювали та не схвалюємо біткоїн», — заявив очільник Комісії з цінних паперів та бірж Гері Генслер. За його словами, інвестори повинні зберігати обережність щодо безлічі ризиків, повʼязаних з біткоїнами та продуктами, вартість яких привʼязана до криптовалюти.

Той факт, що Комісія з цінних паперів та бірж офіційно схвалила запуск спотових біткоїн-ETF, ілюструє новий рівень прийняття, зрілості та впровадження ринку криптовалют, забезпечуючи галузі більший авторитет та потенціал для подальших інновацій.

Як повідомляв Укрінформ, з вересня 2021 року у республіці Ель-Сальвадор криптовалюта Bitcoin стала офіційним платіжним засобом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-