Супровід суден «зерновим коридором» можливий після ухвалення політичного рішення - Неїжпапа

Супровід суден «зерновим коридором» можливий після ухвалення політичного рішення - Неїжпапа

Укрінформ
Питання супроводу військовими кораблями торгівельних суден, які рухаються «зерновим коридором», ще в процесі обговорення. Як тільки буде ухвалено політичне рішення, воно буде виконане.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю виданню «Українська правда» заявив командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

«Що стосується супроводження, про яке сказав Президент, то йдуть такі перемовини в тому числі щодо залучення кораблів НАТО для забезпечення безпеки цивільного судноплавства до портів України. І коли вони будуть реалізовані або ні, зараз немає інформації. Я сам особисто просив про це у партнерів», - зазначив Неїжпапа.

Він відмовився назвати країни, які могли б надати кораблі для супроводу, водночас запевнив, що командувачі флотами країн-партнерів готові до виконання цих завдань.

Читайте також: Росія може використати Придністров'я для блокування «зернового коридору» з України - ISW

«Ми зараз не будемо казати, які це будуть кораблі, але я звертався до декількох командувачів з проханнями. Це питання політичного характеру. Тому мені всі мої друзі - командувачі флотами підтвердили, що якщо буде політичне рішення керівництва, то вони його будуть виконувати», - зазначив Неїжпапа.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 5 січня від початку роботи «зернового коридору» через нього вже проведено понад 14 мільйонів тонн вантажів - майже пів тисячі суден.

25 листопада 2023 року Президент Володимир Зеленський на конференції Grain from Ukraine повідомив, що партнери нададуть Україні військові кораблі, які супроводжуватимуть цивільні судна через «зерновий коридор» у Чорному морі.

Фото: Олександр Кубраков / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-