В Україні різко зросло споживання електроенергії

В Україні різко зросло споживання електроенергії

Укрінформ
Станом на 14:00 8 січня споживання електрики на 13,4% перевищило показники 5 січня. НЕК "Укренерго" закликає ощадливо споживати електрику.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Сьогодні, 8 січня, диспетчерський центр НЕК «Укренерго» фіксує збільшення споживання електроенергії. Вже в обідні години, між 13:00 та 14:00, рівень споживання електроенергії перевищив відповідний показник попереднього робочого дня - п’ятниці, 5 січня, на 13,4%", - йдеться у повідомленні.

Причинами такого зростання в Укренерго називають початок робочого тижня та значне посилення похолодання в усіх регіонах України, а також поступове відновлення енергопостачання споживачів, які були знеструмлені через негоду в південних областях.

Наголошується, що стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, а це може призвести до технологічних порушень.

Читайте також: У Кривому Розі через негоду без електрики залишилися 15 тисяч абонентів

Укренерго просить дотримуватися правил розумного споживання електрики: вимикати "зайве" світло у приміщеннях, не вмикати вдома одразу кілька енергоємних приладів тощо.

Як повідомлялося, станом на 11:00 8 січня через погіршення погодних умов залишилися без енергопостачання споживачі у восьми областях. Вранці рівень споживання електроенергії був дещо нижчий за прогнозований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-