Держава через гранти інвестувала ₴6,5 мільярда у розвиток малого та середнього бізнесу

Держава через гранти інвестувала ₴6,5 мільярда у розвиток малого та середнього бізнесу

Укрінформ
Від початку дії урядової програми єРобота держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу через гранти 6,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Понад 11 тисяч українців вже отримали від держави фінансову підтримку у вигляді грантів на старт або розширення бізнесу за проєктом єРобота. Загалом через гранти в розвиток підприємництва держава інвестувала за півтора року 6,5 млрд грн”, - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Таким чином створено понад 35 тис. нових робочих місць, заявили у міністерстві.

За словами Свириденко, у 2024 році уряд істотно збільшує обсяг фінансування грантових програм для розвитку бізнесу; на це передбачено близько 9 млрд грн.

Загалом із початку запуску проєкту єРобота у липні 2022 року за програмою «Власна справа» видано 10 049 мікрогрантів на 2,4 млрд грн; на розвиток переробних підприємств - 660 грантів на 3,3 млрд грн; на садівництво та розвиток тепличного господарства - 157 грантів на 706 млн грн; ветеранам та членам їхніх родин видано 171 грант на 65 млн грн.

Читайте також: Кабмін виділив ще ₴1,3 мільярда на гранти за програмами «єРобота»

Як повідомлялось, проєкт єРобота був запроваджений урядом у липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-