Підприємці торік отримали доступних кредитів на понад ₴97 мільярдів – Мінфін

Підприємці торік отримали доступних кредитів на понад ₴97 мільярдів – Мінфін

Укрінформ
У 2023 році підприємці отримали 23 973 доступні кредити на 97,2 мільярда гривень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

Зазначається, що минулого року Мінфін продовжив роботу над спрощенням доступу малого бізнесу до фінансування в умовах війни.

"Так, з метою розширення можливості підприємців отримання держпітримки за ініціативи Мінфіну уряд вніс зміни до Порядків, які регулюють надання фінансової державної підтримки у межах Програми 5-7-9%. Передусім знято обмеження в отриманні державної підтримки стосовно деяких категорій підприємств, які постраждали від бойових дій. Також у межах домовленостей з МВФ, змінами передбачено сфокусувати Програму 5-7-9% виключно на мікро-, малих та середніх підприємствах", - повідомили в пресслужбі.

Нещодавно також відбувся запуск програми «Доступний факторинг» – нового фінансового інструменту в межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» для забезпечення мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП) оборотним капіталом.

З моменту старту Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» підприємці отримали від уповноважених банків 78 964 кредити на загальну суму 266,9 млрд грн, з яких 53 509 – від банків державного сектору економіки на загальну суму 117 млрд гривень (станом на 01.01.2024 р.).

Читайте також: Мінфін надав роз’яснення щодо чуток про податок на переказ з картки на картку

Як повідомлялося, 30 листопада міністр фінансів України Сергій Марченко підписав угоду про грант між Україною та Кредитною установою для відбудови (KfW) на суму 50 млн євро на рефінансування Програми «Доступні кредити 5-7-9%». Кошти дозволять відшкодувати витрати на компенсацію процентної ставки за кредитами для малого і середнього бізнесу України.

Програму «Доступні кредити 5-7-9%» реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП), єдиним учасником якого є уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності Фонду. ФРП уклав угоди про співробітництво з 45 банками.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-