«Власна справа»: понад 10 тисяч українців отримали ₴2,4 мільярда на бізнес

«Власна справа»: понад 10 тисяч українців отримали ₴2,4 мільярда на бізнес

Укрінформ
Понад 10 тис. українців стали переможцями грантової програми «Власна справа» від початку її дії та отримали від держави 2,4 млрд грн на старт або розвиток бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Уряд перерахував 91,2 млн грн 378 переможцям грантової програми «Власна справа». Зокрема, мікрогранти на суму 82 млн грн на відкриття або розвиток власного бізнесу отримали 354 переможці, а за ветеранським компонентом 24 переможці отримали 9,2 млн грн.

«Чергові переможці грантової програми «Власна справа» отримали понад 90 млн грн від держави на відкриття бізнесу чи розширення вже існуючого. Найбільш затребуваними серед українців є мікрогранти до 250 тис. грн. Водночас, ветерани, ветеранки, другий з їхнього подружжя можуть отримати значно більший грант на розвиток бізнесу – до 1 млн грн. На сьогодні вже понад 10 тисяч українців скористались можливістю взяти грант та отримали кошти на рахунки і реалізують свої підприємницькі ідеї», - зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Загалом від початку дії програми «Власна справа» понад 10 тисяч українців вже отримали 2,4 млрд грн грантів на свій бізнес. Переможці можуть витратити кошти на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Читайте також: Ветерани отримають гранти ще на ₴7,2 мільйона за програмою «Власна справа»

Як повідомлялося, за грантовою програмою “Власна справа” українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-