Фонд гарантування продає пул активів Златобанку

Фонд гарантування продає пул активів Златобанку

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж пулу активів АТ «Златобанк».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"9 січня 2024 у системі Pozorrо.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ «Златобанк», що ліквідується Фондом гарантування вкладів", - ідеться в повідомленні.

До складу лота увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання і фізичними особами, які частково знаходяться в заставі Нацбанку, дебіторської заборгованості та 21,05% корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Торгово-логістичний Комплекс «Арктика». Деякі контрагенти, а відтак і включені до складу лоту активи, пов’язані між собою та з акціонерами Златобанку.

Зазначається, що загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами становить понад 16 млрд грн. Забезпеченням за кредитами є об’єкти житлової, комерційної нерухомості та земельні ділянки (зокрема квартира в м. Києві, нежитлові приміщення в м. Харкові, нежитлові будівлі площею в Дніпропетровській області та дві земельні ділянки загальною в Київській області). А також – повітряні судна. Крім того, у забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено майнові права на частку в статутному капіталі юридичних осіб, в тому числі одного з позичальників та фінансова порука.

Початкова ціна лота – 1,59 млрд грн.

Читайте також: Фонд гарантування оголосив новий аукціон з продажу акцій ПФТС та бюро кредитних історій

Як повідомляв Укрінформ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб цього тижня виставляє на продаж активи 10 банків, що ліквідуються, на майже 631,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-