В Австрії відбулося найбільше в історії банкрутство холдингу з торгівлі

В Австрії відбулося найбільше в історії банкрутство холдингу з торгівлі

Укрінформ
В Австрії зареєстрували банкрутство материнської та дочірньої компаній тірольського холдингу з торгівлі нерухомістю та роздрібної торгівлі Signa – одного з найбільших в Європі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійську газету Kleine Zeitung.

"Signa Prime Selection AG, найважливіша дочірня компанія в корпоративній мережі тірольського інвестора в нерухомість Рене Бенко, в четвер подала заяву про банкрутство до Господарського суду Відня. Про це компанія повідомила у пресрелізі в четвер вранці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заява стосується "процедури реорганізації в рамках самоуправління".

"За даними організацій із захисту прав кредиторів KSV1870, AKV та Creditreform, сума зобов'язань (Signa Prime Selection AG – ред.) становить близько 4,5 млрд євро. При банкрутстві Signa Holding йшлося про 5 млрд євро, що робить її двома найбільшими справами про банкрутство в Австрії. Активи заявлені на суму близько 1,3 млрд євро", - зазначається у матеріалі. 

Загалом постраждали внаслідок банкрутства Signa Prime Selection AG близько 300 кредиторів та 28 працівників. Компанія запропонувала своїм кредиторам 30-відсоткову квоту на реструктуризацію, яка має бути виплачена протягом двох років – це 1,4 млрд євро. 

Як зазначає видання, у Signa Prime тірольський інвестор Рено Бенко, який має також хороші бізнес-зв’язки з Росією, об'єднав акції Signa у таких відомих об'єктах нерухомості, як, зокрема, віденський "Goldenes Quartier" ("Золотий квартал") з розкішним готелем Park Hyatt, будинок торгівлі Lamarr у Відні та будинки торгівлі KaDeWe у Берліні. Раніше наприкінці листопада було відкрито провадження у справі і про реорганізацію материнської компанії Signa Holding.

Читайте також: Суд відкрив провадження щодо банкрутства авіакомпанії МАУ

"Валова вартість активів, тобто загальна вартість об'єктів нерухомості, востаннє була вказана на сайті як 20,4 млрд євро. Однак у ЗМІ з'явилася інформація про те, що деякі об'єкти значно переоцінені – як, наприклад, Upper West у Берліні. Окрім непрацюючого будівельного майданчика Lamarr у Відні, будівництво хмарочоса Elbtower у Гамбурзі також зупинилося", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Руді Джуліані, колишній адвокат експрезидента США Дональда Трампа, 21 грудня подав заяву про банкрутство до федерального суду Нью-Йорка. Це відбулось через кілька днів після того, як чоловіка оштрафували на 150 млн доларів за наклеп.

Фото: АРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-