Обсяги закупівель через Prozorro цьогоріч зросли втричі

Обсяги закупівель через Prozorro цьогоріч зросли втричі

Укрінформ
У 2023 році обсяги закупівель, які були проведені через систему Prozorro, у порівнянні з минулим роком зросли втричі - до 480 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це сказала перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«За минулий рік система пережила деяку трансформацію під вимоги воєнного часу - була суттєво скорочена тривалість процедур, з’явилася можливість приховувати саме чутливу інформацію, був масштабований такий швидкий та ефективний інструмент закупівель, як Prozorro Market. У результаті обсяги закупівель, які були проведені через систему Prozorro, у 2023 році зросли утричі - до 480 млрд грн. І станом на останні місяці понад 80% коштів на закупівлях витрачаються саме через систему Prozorro, а отже у конкурентний та відкритий спосіб», - сказала Свириденко.

За її словами, ілюстрацією прозорості система публічних закупівель стало повернення незбройних оборонних закупівель Міністерства оборони до системи Prozorro. У результаті, лише за пів року на цих тендерах вдалося заощадити майже 7 млрд грн, або 16% від бюджету. Усього ж за результатами 2023 року за завершеними тендерами замовникам вдалося знизити ціну своїх закупівель на 37 млрд грн від очікуваної вартості.

Читайте також: Укрзалізниця залучить приватні компанії до ремонту локомотивів - шукатимуть через Prozorro

Як повідомлялось, уряд України працюватиме над тим, щоб державна система публічних закупівель Prozorro стала обов’язковим інструментом для проведення закупівель на товари, послуги чи роботи, які фінансуються донорськими чи міжнародними організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-