Західні аналітики заявляють про зростання виробничої активності в РФ у грудні

Західні аналітики заявляють про зростання виробничої активності в РФ у грудні

Укрінформ
Активність у виробничому секторі Росії у грудні зросла до найшвидших темпів за останні майже сім років, однак обсяги нових експортних замовлень скорочуються другий місяць поспіль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters, посилаючись на дані американського медіахолдингу S&P Global.

Згідно із даними S&P Global, Індекс ділової активності (PMI) для російської промисловості зріс із 53,8 у листопаді до 54,6 у грудні. Це був найвищий показник для Росії з січня 2017 року. Виробництво зростало найбільшими темпами за сім років, а нові замовлення знову різко зросли.

«Однак більший клієнтський попит був зосереджений на внутрішньому ринку, оскільки нові експортні замовлення падали другий місяць поспіль», - йдеться у заяві медіахолдингу.

Читайте також: Виробництво ракет у Росії перевищило довоєнний рівень – NYT

Найшвидше з липня падіння нових операцій з-за кордону було спровоковане зменшенням кількості запитів від клієнтів на ключових експортних ринках, пояснили у S&P Global.

Попри те, що російські виробники потерпають від логістичних потрясінь через західні санкції та високу вартість імпортних товарів, темпи інфляції у Росії пом’якшуються.

Окрім цього, незважаючи на дефіцит робочої сили в Росії, з безробіттям на рекордно низькому рівні у 2,9%, підприємства збільшили кількість персоналу, намагаючись скоротити відставання у роботі.

Як повідомлялося, глава російської корпорації «Ростех» Сергій Чемезов прозвітував президентові Володимиру Путіну про збільшення виробництва танків і боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-