У Полтаві презентували перший обласний агрокластер

У Полтаві презентували перший обласний агрокластер

Укрінформ
У Полтавському державному аграрному університеті відбулася презентація першого обласного агрокластера.

Про це повідомила Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

Участь у заході взяли заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут, директор Департаменту агропромислового розвитку ПОВА Сергій Фролов.

«Консолідуємо зусилля влади, бізнесу та аграріїв для розвитку сільського господарства Полтавщини під час війни. Сьогодні презентуємо перший в області Агрокластер. Він виступить як платформа для залучення інвесторів, грантових коштів, для супроводу проєктів, а також як допомога у поточній роботі аграріям», – розповів Когут.

Ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич зауважив, що університет готовий сприяти розвитку роботи кластера.

«Ми обіцяємо методичну й організаційну підтримку з нашого боку. Також науковий супровід наших викладачів та всіх процесів, які відбуваються під час створення кластера. Маємо досвід створення IT-кластера. Тому ми готові ділитися ним та до співпраці, аби створювати додану вартість та сприяти розвитку населення й територій області», – сказав Галич.

Зазначається, що на заході близько 100 представників громад, державних установ, галузевих громадських організацій, субʼєктів господарювання, торгових мереж і компаній обговорили проблемні питання та пріоритетні напрями розвитку агросфери області.

Презентував агрокластер директор громадської спілки «Агрокластер Грант» Сергій Коваленко.

Він зауважив, що серед важливих питань роботи кластера буде євроінтеграція, екологія, енергозбереження, відновлення територій, підтримка військових.

Партнерами кластера виступлять ОВА, громади, Полтавський державний аграрний університет, центр зайнятості, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Читайте також: Раді пропонують відкласти на рік другий етап земельної реформи

Як повідомляв Укрінформ, депутати Кіровоградської облради під час засідання ХХ сесії ухвалили Програму розвитку агропромислового комплексу області.

Фото: poda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-