Кредитори банків, що ліквідуються, за 11 місяців отримали 8,2 мільярда - Фонд гарантування

Кредитори банків, що ліквідуються, за 11 місяців отримали 8,2 мільярда - Фонд гарантування

Укрінформ
Сума погашення вимог кредиторів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, за січень-листопад 2023 року становила 8,213 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"За 11 місяців 2023 року сума погашення вимог кредиторів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, склала 8 213 млн грн, в т. ч. 631,6 млн грн – позачергове задоволення вимог забезпечених кредиторів", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що з цих коштів лише за листопад погашено вимоги кредиторів на загальну суму понад 1,09 млрд грн.

"Це вдвічі більше, ніж місяцем раніше. На розрахунок із кредиторами направляються кошти, отримані від продажу та управління активами банків, що ліквідуються. Щоб забезпечити стабільний потік коштів, Фонд гарантування вкладів постійно модернізує свої підходи до цих процесів. Зокрема за останні місяці ми запровадили пілотний проект з продажу кредитів банків «галузевими пулами», а також удосконалили умови реструктуризації проблемних кредитів», – сказала заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Ольга Білай.

Загалом з січня по листопад цього року більше як 5 107 млн грн спрямовано на задоволення вимог кредиторів сьомої черги (юросіб, що не є пов’язаними з банками особами) та більше 202 млн грн – четвертої черги (фізичних осіб понад гарантовану суму). Решту коштів отримали кредитори інших черг.

В цілому, за весь період роботи Фонд задовольнив вимоги кредиторів неплатоспроможних банків на загальну суму 68 066 млн грн. З них 17 658,4 млн грн погашено забезпеченим кредиторам, в тому числі більш як 16 292 млн грн – НБУ.

На задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються, Фонд спрямовує кошти, отримані в результаті управління та продажу майна (активів) цих банків.

Читайте також: Від реалізації активів банків у Прозорро.Продажі Фонд гарантування залучив ₴4,8 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, неплатоспроможні банки, що перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, за 2022 рік спрямували на погашення вимог своїх кредиторів 3,97 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-