У Львові почали будувати ще один індустріальний парк на більш як 150 000 м²

У Львові почали будувати ще один індустріальний парк на більш як 150 000 м²

Фото, відео
Укрінформ
У промисловій зоні «Сигнівка» стартувало будівництво індустріального парку «Формація Львів».

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Ми фокусуємось на галузях з високою доданою вартістю, на технологічних виробництвах. Ми сподіваємось, що це буде найкращий індустріальний парк в Україні і він стане екосистемою для виробничих підприємств, які будуть тут співпрацювати, співіснувати і розвиватися. Зараз ми проводимо дослідження цієї території з урбаністами, щоб проєкт органічно вписався в район та місто, також досліджуємо питання інклюзивності, щоб усі приміщення були абсолютно доступними для будь-яких категорій населення», – розповів засновник керуючої компанії індустріального парку ТзО «Формація Сигнівка» та «Alterra Group» Дмитро Ковальчук.

Тут збудують більш як 150 тисяч квадратних метрів виробничих приміщень, залучать до 50 підприємств малого та середнього бізнесу, а також до 10 великих виробничих підприємств. Загалом планують створити тисячі нових робочих місць.

«Основним ядром і особливістю проєкту є створення громадського центру, в який буде входити науково-дослідний центр з лабораторіями, бізнес-інкубатор, коворкінг та конференц-зал. Він даватиме широкі можливості саме для наукоємних підприємств, які тут будуть оселятися і створюватимуть робочі місця, даватимуть додаткові податки і додану вартість. Зараз в концепції парку закладено програму стимулювання стартапів, які можуть заходити в індустріальний парк на певних пільгових умовах. Ми плануємо залучати також грантове фінансування, щоб покривати перспективним компаніям на певний час вартість оренди приміщення», - зазначив керівник управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради Андрій Павлів.

Заступник міністра економіки Володимир Кузьо відзначив Львів як одне з міст, де міська влада активно сприяє розвитку індустріальних парків. Адже з понад 70 зареєстрованих індустріальних парків по усій Україні, лише 10 уже функціонують або перебувають на етапі будівництва. І три з них - у Львові.

У Львові почали будувати ще один індустріальний парк на більш як 150 000 м². Фото: Львівська міська рада

«Ми зі сторони уряду передбачили в наступному році програму стимулювання розвитку індустріальних парків - до 1 мільярда гривень, щоб дати можливість паркам під’єднувати мережі, запускати виробництва та заводити резидентів», - додав Кузьо.

За його словами, сьогодні держава повинна створити умови для повернення людей з-за кордону додому. Це передбачає не тільки надання доступних іпотечних кредитів, грантів для створення бізнесу, а й створення нових робочих місць. Індустріальні парки, зокрема, зможуть запропонувати ці робочі місця, сучасні умови для роботи, інноваційну складову, доступність мереж і транспортної логістики.

До старту будівництва на території індустріального парку відкрили арт-об’єкт - стелу з зіркою.

Читайте також: У розвиток індустріального парку «Коростень» інвестували понад €300 мільйонів

Компанія «Формація Сигнівка» входить до групи компаній «Альтера Груп», яка має успішний досвід будівництва логістичного центру PORT у Львові, а також виробничих, логістичних та офісних комплексів у Києві та Дніпрі.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Кабінет міністрів утворив індустріальний парк «Долина Стрий» у Львівській області. Тут планується створення близько 700 робочих місць та очікується розвиток переробки в регіоні. Зокрема, в харчовій промисловості, деревообробці, машинобудуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-