Україна продовжила до 2027 року реструктуризацію боргу перед країнами G7 та Паризьким клубом

Україна продовжила до 2027 року реструктуризацію боргу перед країнами G7 та Паризьким клубом

Укрінформ
Україна підписала зміни до Меморандуму про взаєморозуміння щодо припинення виплати за офіційний борг з міжнародними партнерами у G7 та Паризькому клубі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

«Сьогоднішнє підписання дозволяє продовжити до кінця березня 2027 року, що відповідає завершенню поточної програми EFF МВФ, дію Меморандуму про взаєморозуміння щодо надання виплат за державним та гарантованим державним боргом з групи офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу, який було підписано 14 вересня 2022 року. року», - йдеться у повідомленні.

Підписантами виступили представники урядів Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки.

“Вдячний партнерам з країнами G7 для розуміння потреб України в умовах війни. Досягнення сьогоднішньої домовленості про перегляд боргових зобов'язань дозволяє зменшити навантаження на бюджет до кінця дії програми МВФ та захистити валютну ліквідність для забезпечення соціальних видатків. Це добровільне призупинення виплати боргу є частиною пакета міжнародної підтримки на суму 122 млрд доларів США, наданої партнерами України”, – повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

За його словами, група офіційних кредиторів відзначила роботу Уряду України у виконанні умов програми Механізму розширеного фінансування (EFF) МВФ та впровадженні важливих реформ, у тому числі у сфері боргової політики, які є основою для економічного відновлення країни.

Читайте також: Україні слід реструктуризувати єврооблігації до серпня 2024 року - МВФ

Також під час зустрічі міністрів фінансів про важливість збереження фінансових ресурсів, зокрема через зовнішніх приватних кредиторів України найбільш прийнятого боргового режиму до завершення терміну призупинення обслуговування боргу, наданого ними у серпні 2022 року.

Як раніше повідомляв Укрінформ, група кредиторів України з країн G7 та членів Паризького клубу кредиторів оголосила про намір відстрочити виплату основної суми боргу та відсоток до кінця 2023 року з можливістю продовження відстрочки на рік (до 2024 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-