Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання - Укренерго

Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання - Укренерго

Укрінформ
Станом на ранок 21 грудня, попри обстріл прифронтової теплоелектростанцції, виробництво електроенергії в Україні покриває споживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«У східному регіоні за добу двічі була обстріляна теплова електростанція. Є пошкодження обладнання. Завдяки сонячній погоді вчора збільшили обсяг виробництва сонячні електростанції. Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок потепління добовий максимум споживання 20 грудня був на 0,9% менший порівняно із показниками 19 грудня. Водночас, споживання електроенергії сезонно тримається на високому рівні, тому Укренерго закликає українців до енергоощадливості.

Читайте також: В Україні через потепління знизився рівень споживання електроенергії

Експорту електроенергії 21 грудня немає. Імпорт запланований упродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 6 630 МВт-год.

Як повідомлялося, упродовж 19 грудня в роботу включилися два енергоблоки на теплоелектростанціях, однак чотири енергоблоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-