В Україні цьогоріч рекордна врожайність - Сольський

В Україні цьогоріч рекордна врожайність - Сольський

Фото
Укрінформ
Українські аграрії цьогоріч отримали рекордну врожайність з гектара за всю історію країни.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час конференції Victory Harvest міжнародного Благодійного фонду «Жнива Перемоги», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

“Українські фермери показали усьому світу наскільки вони тверді, професійні, витривалі і цілеспрямовані люди. І навіть в такий важкий рік отримали з одного гектара рекордну врожайність за всю історію України. Погода, звичайно, допомогла, але без героїчної роботи аграріїв ми б не отримали таких результатів”, - сказав Сольський.

Заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич додав, що допомога міжнародних партнерів протягом повномасштабного вторгнення допомагає підтримати роботу аграрного сектору, зокрема, найменших фермерів.

Він наголосив, що наступного року також продовжать діяти програми підтримки фермерів: "Доступні кредити 5-7-9%" та грантова програма на розвиток садівництва, тепличного господарства і переробки.

Читайте також: Сольський: Відкладати «на потім» земельну реформу не варто, її треба посилювати

Як повідомляв Укрінформ, українські аграрії станом на 14 грудня 2023 року зібрали 78,3 млн т нового врожаю, зокрема, 57,565 млн т зернових та 20,74 млн т олійних культур.

Збирання зернових та зернобобових культур було проведене на площі 10,471 млн га за врожайності 55 ц/га.

Фото: minagro.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-