На порталі геопросторових даних зареєстрували 1100 тергромад - Сольський

На порталі геопросторових даних зареєстрували 1100 тергромад - Сольський

Укрінформ
На порталі Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД) вже зареєстровано 1100 територіальних громад.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

"З минулого року ми запустили, зі зрозумілих причин не публічно, Національну інфраструктуру геопросторових даних. Це значно ефективніший реєстр. І ми бачимо об'єм підключень - за 1,5 року 1100 громад з 1,5 тисячі підключилися", - сказав він.

Сольський закликав усі територіальні громади підключатися до порталу. За його словами, НІГД - нова система, яка містить більше 40 видів геопрострової інформації, і через неї можна отримати більше даних, ніж через Державний земельний кадастр.

Читайте також: У Криму після деокупації буде створено 40 тергромад - Ташева

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році завдяки сприянню Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) було завершено розробку технічного завдання зі створення порталу Національної інфраструктури геопросторових даних, який є першочерговим етапом для переходу від пілотної до промислової версії геопорталу.

У пілотному проєкті геопорталу реалізовано декілька кейсів, які поділяються на дві групи: це інформація на всю територію України (адміністративно-територіальний устрій, межі земельних ділянок, пункти незламності тощо), а також геопросторовий аналіз за обраним параметром (паспорти громад).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-