ДТЕК Енерго цьогоріч ввела у роботу 23 нові вугільні лави

ДТЕК Енерго цьогоріч ввела у роботу 23 нові вугільні лави

Укрінформ
Група компаній «ДТЕК Енерго» за 11 місяців 2023 року ввели у роботу 23 нові вугільні лави, ще три заплановано ввести до кінця року.

Про це повідомили у ДТЕК, передає Укрінформ.

«Вугледобувні підприємства ДТЕК Енерго продовжують посилено працювати, щоб забезпечувати необхідні для роботи українських теплоелектростанцій обсяги вугілля… Для цього у січні-листопаді цього року шахтарями було введено 23 нові вугільні лави», - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора ДТЕК Енерго Ільдара Салєєва, щоб теплова генерація мала вдосталь палива для роботи на максимумі в піки споживання, особливо, взимку, українські шахтарі посилено працюють впродовж усього року, і для цього готують та щомісяця запускають нові вугільні лави.

Читайте також: ДТЕК планує у 2025 році закінчити будівництво Тилігульської ВЕС

«За підсумками цього року таких введених лав будемо мати 26. Все це – опора надійної роботи маневрених потужностей, української енергосистеми, а відтак - світло і тепло в оселях українців», - заявив Салєєв.

Зазначається, що інвестиції компанії в український вуглевидобуток за підсумками 2023 року очікуються на рівні 7,4 млрд грн, що вдвічі більше, ніж у 2022 р. (3,8 млрд грн).

Як повідомлялося, генеруючі підприємства компанії «ДТЕК Енерго» за 11 місяців 2023 року відпустили понад 13,6 млрд кВт/год. електроенергії.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-