Директор підприємства отримав підозру за схеми з авіапаливом

Директор підприємства отримав підозру за схеми з авіапаливом

Укрінформ
Директору підприємства, яке імпортувало в Україну авіаційне паливо, повідомили про підозру в ухиленні від сплати майже 42 млн грн податків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора директору підприємства повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, очолюване підозрюваним підприємство здійснює оптову торгівлю пально-мастильними матеріалами. Воно імпортувало на митну територію України авіаційне паливо, яке у подальшому використовувало на власний розсуд та мало сплатити податок у сумі 210 євро з тонни палива.

Читайте також: СБУ викрила менеджерів російського олігарха Григоришина на оборудках в ₴43 мільйони

«З метою ухилення від сплати податків директор підприємства імітував переробку цього палива у розчинник. Це надало можливість безпідставно використати пільги та застосувати зменшену ставку податку», - сказано в повідомленні.

Внаслідок таких дій підозрюваного підприємство не сплатило до бюджету майже 42 млн грн податків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки України викрило групу підприємств, які ухилились від сплати 13,5 млн грн податків за допомогою фіктивних поставок сухого молока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-