На Укрзалізниці через порушення призначили аудит

На Укрзалізниці через порушення призначили аудит

Укрінформ
Кабінет Міністрів призначив аудит ефективності роботи АТ «Укрзалізниця» через порушення, що були виявлені Бюро економічної безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба БЕБ.

«Аналітики Бюро економічної безпеки виявили ризик завдання збитків Укрзалізниці під час реалізації щебеневої продукції – її продавали приватним суб’єктам господарювання за прямими договорами за цінами нижчими у 2,5 раза від ринкових», – зазначається у повідомленні.

Аби встановити суму завданих збитків БЕБ витребувало інформацію від Укрзалізниці щодо обсягів та вартості реалізованого товару приватним суб’єктам господарювання. Аналітики порівняли дані та встановили, що ціни були нижчими від ринкових в середньому у 2,5 раза, тобто сума недоотриманого Укрзалізницею прибутку лише за 6 місяців може сягати 75 млн грн.

Фахівці БЕБ скерували пропозиції до Кабінету Міністрів, Мінекономіки, Мінвідновлення та АТ «Укрзалізниця» щодо посилення контролю за видобутком та формуванням ціни на щебеневу продукцію та внесення змін до Порядку розпорядження майном АТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Укрзалізниця замовила на Крюківському заводі ще 22 пасажирських вагони

Водночас аналітики рекомендували доповнити перелік майна, яке реалізовується на конкурентних засадах, та запровадити тендерну процедуру продажу щебеневої продукції.

«Уряд врахував пропозиції Бюро та вніс відповідні зміни до нормативних документів. Також, за рекомендацією фахівців Бюро, Кабмін надав доручення розпочати аудит ефективності роботи АТ «Укрзалізниця», – поінформували у БЕБ.

Як повідомляв Укрінформ, АТ “Укрзалізниця” планує за підсумками 2023 року одержати 7 млрд грн чистого прибуткузамість збитків, які прогнозувалися на початку року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-