Ще одному спільнику ексголови Фонду держмайна повідомили про підозру

Ще одному спільнику ексголови Фонду держмайна повідомили про підозру

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили про підозру ще одному учаснику злочинного угрупування, яке діяло на чолі з колишнім головою Фонду держмайна.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів САП детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому першому заступнику голови ФДМУ - ще одному учаснику очолюваної ексголовою ФДМУ злочинної організації. Дії особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 255 Кримінального кодексу України.

У САП наголосили, що на сьогодні у справі вже 11 підозрюваних. Зокрема, голова Фонду держмайна, якого слідство вважає організатором злочину та керівником злочинної організації; співорганізатор злочину – наближена до голови ФДМУ особі; перший заступник голови ФДМУ; радник голови ФДМУ; дві особи, які у різні періоди виконували обов’язки директора АТ «Одеський припортовий завод»; в.о. керівника АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія»; два власники ТОВ – переможець аукціону на «ОПЗ»; дві особи – співучасники злочину (посади осіб вказані на момент вчинення злочину).

Читайте також: Ексголову Фонду держмайна та інших підозрюють у відмиванні ₴10 мільярдів

У САП нагадали, у березні 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ викрили злочинне угрупування, що протягом 2019 – 2021 років заволоділо понад 400 млн грн коштів держпідприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України АТ «Одеський припортовий завод» та один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Перший епізод — щодо корупції на «Одеському припортовому заводі» (99,56% акцій належить державі), другий – на «Об’єднаній гірничо-хімічної компанії» (100% належить державі в особі ФДМУ). Також особам інкриміновано легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом на суму понад 10 млрд гривень.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ та САП оновили підозри учасникам злочинного угруповання, яке діяло на чолі з колишнім головою Фонду державного майна у 2019-2021 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-