Галущенко обговорив із делегацією Торговельної палати США локалізацію виробництва енергообладнання

Галущенко обговорив із делегацією Торговельної палати США локалізацію виробництва енергообладнання

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч із делегацією Торговельної палати США на чолі зі старшим віцепрезидентом з питань Європи Марджорі Чорлінс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Ключова увага - залученню американських інвестицій у проєкти з розвитку українського енергосектору, зокрема локалізації в Україні потужностей з виробництва енергетичного обладнання", - йдеться у повідомленні.

Галущенко наголосив, що пріоритетом для України є забезпечення локального виробництва сонячних панелей, обладнання для вітрових турбін, інверторів, розумних мереж, теплових насосів, "зеленого" водню та обладнання й компонентів для атомної енергетики.

Сторони обговорили також концепцію створення в Україні безпечних зон для роботи відповідних виробничих потужностей із залученням іноземних інвестицій, а також заходи, необхідні для безпечних умов їх роботи.

Читайте також: Новий блекаут на ЗАЕС вимагає від цивілізованого світу жорсткішої реакції – Галущенко

Як повідомлялося, 7 грудня міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Наталкою Цмоць, обговоривши поглиблення співпраці в енергетичній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-