В Укрінформі обговорять, що відбувається з енергетичною системою країни

В Укрінформі обговорять, що відбувається з енергетичною системою країни

Вечірній стрім
Укрінформ
У понеділок, 4 грудня, о 19.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV вийде чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім". Її тема - “Тримати напругу: що відбувається з українською енергетикою?”. Учасником програми буде директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

У програмі обговорюватимуть: як ми підготувались до цієї зими насправді, з чим пов’язаний дефіцит електроенергії в Україні, чи будуть відключення світла та блекаути і наскільки це реально економить електроенергію, хто нам продає нашій країні електрику, чи почалася заміна застарілого радянського обладнання на західне, чи ЄС повністю відмовиться від російського газу, чи діють “газові” санкції на Росію. якою буде енергетична система України після війни та як швидко ми зможемо повністю відновити інфраструктуру.

Ведучий - журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Як повідомлялось, в українській енергосистемі з настанням холодів почали фіксувати дефіцит електроенергії через зростання споживання. Споживачів закликають до економії електроенергії у пікові години.

Читайте також: При сильних морозах можливі нетривалі відключення електрики - експерт

Видання New York Times опублікувало тривожну статтю про те, що Україна входить у зиму із вразливою енергосистемою. Ремонт ключових об’єктів ще не завершено, а важливе обладнання - у дефіциті. Минулого року Україна активно шукала обладнання з країн колишнього СРСР для ремонту. Зрозуміло, що цей ресурс дійсно обмежений. Європейський Союз взяв курс на відмову від газу з Росії. Раніше Росія щорічно постачала в ЄС близько 155 млрд кубометрів газу, то за підсумками 2023-го – приблизно 20 млрд.

Основним джерелом електроенергії для України лишаються атомні електростанції. Вони виробляють близько 50% електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-