Бізнес у 2024 році зможе отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток - Мінекономіки

Бізнес у 2024 році зможе отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток - Мінекономіки

Укрінформ
Наступного року малі та середні підприємства зможуть отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток.

Як передає Укрінформ, про це заявила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко під час виступу на XVІІ Українському муніципальному форумі, повідомляє пресслужба Мінекономіки

“Наступного року уряд розширить програми підтримки бізнесу і ми закликаємо місцеві громади долучатись до їх співфінансування. Зокрема, на 2024 рік ми заклали в бюджет 18 млрд грн на продовження доступного кредитування вітчизняних підприємців за програмою 5-7-9%... Наступного року ми можемо видати 14 тисяч мікрогрантів для малого бізнесу - до 250 тисяч грн та 1 тисячу грантів для переробних підприємств, які можуть отримати до 8 мільйонів грн на розвиток”, - сказала Свириденко.

За її словами, в наступному році також буде діяти програма часткової компенсації виробництва сільгосптехніки, що дозволить підтримати вітчизняних машинобудівників та стимулювати їх розвиток. Вперше в бюджеті закладений 1 млрд грн на розширення мережі індустріальних парків, на території яких підприємці можуть користуватися низкою пільг. Долучитися до створення індустріальних парків мають можливість і місцеві органи влади.

Читайте також: Бізнес за час війни отримав пільгових кредитів майже на ₴160 мільярдів - Прем'єр

Наступного року також продовжить діяти програма іпотечного кредитування єОселя, завдяки якій стимулюється розвиток житлового будівництва та суміжних галузей. В низці областей місцева влада вже долучилась до компенсації іпотеки для окремих категорій громядян, зокрема регіональні програми компенсації є в Чернівецькій, Миколаївській, Закарпатській, Одеській областях та в місті Кривий Ріг.

Як повідомлялося, за програмою єРобота держава інвестувала у розвиток малого та середнього бізнесу через гранти 5 млрд грн.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-