ДТЕК імпортував з Польщі понад 100 тисяч тонн вугілля для українських ТЕС

ДТЕК імпортував з Польщі понад 100 тисяч тонн вугілля для українських ТЕС

Укрінформ
Компанія «ДТЕК Енерго» імпортувала з Польщі 103 тис. тонн вугілля для на українських ТЕС.

Про це повідомили у ДТЕК, передає Укрінформ.

«На сьогодні ДТЕК Енерго імпортував на теплоелектростанції компанії 103 тис. т вугілля з Польщі. Вони дозволяють українській тепловій генерації і енергосистемі в цілому надійніше проходити опалювальний сезон», - ідеться у повідомленні.

Зазначено, що поставки відбуваються регулярно, адже, в межах законтрактованих компанією обсягів, до кінця осінньо-зимового періоду заплановано імпортувати ще 177 тис. т енергетичного вугілля.

За словами генерального директора компанії «ДТЕК Енерго» Ільдара Салєєва, через похолодання в останні дні суттєво збільшилося і навантаження на енергосистему України, особливо на теплову генерацію, яка її балансує своїми маневровими потужностями під час піку споживання електроенергії.

Читайте також: Центренерго налагодило забезпечення своїх ТЕС вугіллям

«Тож заздалегідь подбали про те, щоб не лише забезпечити теплоелектростанції вугіллям власного видобутку, що для нас завжди є пріоритетом, але й підстрахувалися імпортними поставками», - заявив Салєєв.

Як повідомлялося, у компанії «ДТЕК Енерго» в 2023 році ввели в роботу 21 нову вугільну лаву, ще п’ять планують ввести до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-