Через страйк на польському кордоні Закарпатська митниця подвоїла пропуск автівок і фур

Через страйк на польському кордоні Закарпатська митниця подвоїла пропуск автівок і фур

Ексклюзив
Укрінформ
За тиждень пропускну спроможність митниці на КПП "Ужгород" на словацькому кордоні збільшили майже вдвічі — із 140 автівок на добу до 250, утім черга продовжує рости.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив в.о.заступника начальника Закарпатської митниці Василь Татош.

“На словацькому кордоні за тиждень пропускну спроможність митниці збільшили майже вдвічі — із 140 автівок на добу до 250. За минулу добу в Україну через КПП "Ужгород" пропущено 243 т/з. Цього вдалося досягти шляхом перерозподілу особового складу з інших напрямків через пікове навантаження саме на цій ділянці кордону," - сказав він. 

Татош також повідомив, що станом на 16 листопада зі словацького боку черга вантажівок була на 900 машин.

Читайте також: Словацькі перевізники годину блокували кордон із Україною

"Разом із тим ми маємо свою пропускну спроможність, тож 900 машин за день не зможемо прийняти, тому, прогнозовано, черги будуть рости”, - сказав в.о.заступника начальника Закарпатської митниці.

Він зазначив, що станом на кінець минулого тижня черг на кордоні зі Словаччиною на в’їзд в Україну взагалі не було. 

“Вони почали утворюватися з 9 на 10 листопада. Зараз фіксуємо, що черга продовжує збільшуватися за рахунок того, що вантажівки з польського напрямку їдуть на словацький кордон”, - сказав він.

Як повідомив керівник відділу митного оформлення м/п “Ужгород-автомобільний” Віктор Куцкір, зараз на пункт пропуску їдуть переважно українські перевізники, котрих перенаправили сюди через страйк на польському кордоні.

“Характер вантажу різний — це і побутова техніка, різного роду збірні вантажі, продукти харчування в тому числі. Станом на сьогодні, у нас робота організована таким чином, що перевагу мають вантажівки з гуманітарною допомогою, також ті, вантажі яких за документами визначені як небезпечні та такі, що потребують пришвидшеного оформлення” - сказав він.

Читайте також: Блокада кордону: на Закарпатті збільшилися черги вантажівок на словацькому напрямку

У середньому митне оформлення та контроль вантажівки на в’їзд в Україну займає 20 хвилин.

Як повідомлялося, 6 листопада після 13 години польські перевізники розпочали блокування руху вантажного транспорту з Польщі в напрямку до України у пунктах пропуску "Ягодин - Дорохуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Хребенне".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-