АРМА продаватиме арештовані активи виключно через систему Prozorro.Продажі

АРМА продаватиме арештовані активи виключно через систему Prozorro.Продажі

Укрінформ
Кабінет Міністрів удосконалив процедуру реалізації арештованих активів: усі продажі переносяться на електронну платформу Prozorro.Продажі, а також унормував їх реалізацію за кордоном.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), передає Укрінформ.

«За ініціативи Агентства з розшуку та менеджменту активів Кабінетом Міністрів України вдосконалено процедуру реалізації арештованих активів та впроваджено можливість їх продажу за кордоном», - йдеться в повідомленні.

Згідно із ухваленим рішенням, всі продажі арештованого майна здійснюватимуться виключно на електронній платформі Prozorro.Продажі та відповідно до норм європейського законодавства.

Крім того, внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном. Зокрема, завдяки ним з’являється можливість розпочати процедури продажі арештованої в Хорватії яхти, що належить сім’ї Віктора Медведчука.

Читайте також: АРМА розшукало активи чинного депутата та особи зі списку найбагатших бізнесменів України

За словами голови АРМА Олени Думи, ухвалені зміни сприятимуть появі прозорих, справедливих та конкурентних правил для інвесторів та потенційних покупців арештованих активів, а також прискорять темпи наповнення державного

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень, які забезпечать більшу прозорість діяльності Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-