Зеленський запросив мексиканський уряд приєднатися до ініціативи Grain from Ukraine

Зеленський запросив мексиканський уряд приєднатися до ініціативи Grain from Ukraine

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запросив мексиканський уряд приєднатися до української ініціативи Grain from Ukraine.

Відповідне запрошення він озвучив під час онлайн-спілкування зі студентами університетів Мексики, повідомляє Укрінформ.

Глава держави наголосив, що для України дуже важливо бути гарантом продовольчої безпеки.

«Ми знайшли платформу Grain from Ukraine («Зерно з України»). Ми побудували зерновий коридор, об’єднали велику кількість країн, мільйони тонн агропродукції відправилися до країн Африки і Азії. Ми хочемо розширювати коло країн. Ми готові допомагати в цьому питанні Латинській Америці. Із задоволенням запрошуємо представників мексиканського уряду приєднатися до цієї ініціативи», – підкреслив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він також запросив представників Мексики взяти участь у другому саміті ініціативи Grain from Ukraine, який відбудеться 25 листопада в Києві. «Якщо навіть не буде представників мексиканської дипломатії, ми все одно підніматимемо на ньому питання захисту продовольчої безпеки в Латинській Америці», – додав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом Сьєрра-Леоне Формулу миру та ініціативу Grain from Ukraine

Як повідомлялося, перший Міжнародний установчий саміт International Summit on Food Security щодо реалізації української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine відбувся у Києві 26 листопада 2022 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-