Укроборонпром відсторонив від роботи двох директорів підприємств

Укроборонпром відсторонив від роботи двох директорів підприємств

Укрінформ
За результатами виявлених порушень під час внутрішніх перевірок, ініційованих керівництвом АТ «Українська оборонна промисловість», від роботи на підприємствах відсторонено двох директорів підприємств.

Про це повідомила пресслужба АТ «УОП» в Телеграмі, передає Укрінформ.

«З кінця червня до початку листопада на низці підприємств товариства правоохоронні органи за активного сприяння підрозділів безпеки УОП здійснили близько 20 слідчих дій і заходів забезпечення кримінального провадження: обшуки, тимчасовий доступ до речей та документів тощо. За цей період керівництво компанії за виявленими фактами порушень і зловживань тимчасово відсторонило двох директорів підприємств», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що майже половина кримінальних проваджень, зареєстрованих з 28 червня по 2 листопада поточного року, щодо підприємств, які входять до складу Укроборонпрому, була розпочата з його ініціативи за результатами внутрішніх службових перевірок.

Стосовно першого із відсторонених керівників, то він може бути причетним до численних порушень у фінансово-господарській діяльності заводу. Другий – створив умови до експорту товарів подвійного використання під виглядом цивільних агрегатів.

«Другий екскерівник вже отримав підозру та перебуває під вартою у слідчому ізоляторі СБУ», - підкреслюють в УОП.

У товаристві додають, що 2 листопада за ініціативою нового керівника одного з підприємств правоохоронні органи зареєстрували кримінальне провадження за фактами так званої «прихованої оренди». Йдеться про можливе зловживання службовим становищем для незаконної передачі у користування третім особам нежитлових приміщень. Розпочато досудове розслідування, під час якого вивчають правомірність дій одного з керівників.

Читайте також: Укроборонпром планує за 2023 рік збільшить випуск продукції на 62%

УОП активно співпрацює з правоохоронними органами щодо запобігання та виявлення зловживань і правопорушень у вітчизняній оборонці.

Як повідомлялося, вже 28 підприємств у складі АТ «Українська оборонна промисловість» змінили організаційно-правову форму. Ще 7 перебувають у процесі реорганізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-