На Миколаївщині збирають другий урожай овочів, вперше вирощених під час експерименту

На Миколаївщині збирають другий урожай овочів, вперше вирощених під час експерименту

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині аграрії збирають другий урожай овочів, які вперше в промислових масштабах виростили під час експерименту щодо заміщення виведених з експлуатації земель Херсонщини.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив власник ТОВ "СП "ПАЕК" Юрій Кормишкін.

«Цього року наше підприємство вперше провело експеримент по вирощуванню другого в цьому сезоні урожаю овочів. Всього ними засіяли 28 гектарів. Це картопля, морква, буряк, кукурудза, броколі, кабачки тощо. Хочу зазначити, що якість овочів дуже хороша і вже зараз можна сказати, що експеримент вдався. Він вигідний і для нашої компанії, і для споживачів, які отримають більше хороших овочів», - сказав Кормишкін.

На Миколаївщині аграрії розпочали збір другого врожаю овочів, які вперше виростили в рамках експерименту" / Фото: фейсбук-сторінки Юрія Кормишкіна

За його словами, урожайність картоплі та кукурудзи нічим не поступається першому збору. Моркву саме почали копати, але вона теж радує якістю та кількістю.

Овочі закладають в орендовані для цієї мети холодильники, бо своїх у підприємства поки що немає. Зокрема, там буде зберігатися 500 тонн моркви.

Усі овочі вирощені на поливних землях Вознесенського району: для цього використовували як крапельне зрошення, так і дощувальні машини.

Керівник компанії каже, що результати були б ще кращими, якби не перші заморозки до мінус 5 градусів 10-11 жовтня, які не дозволили повністю зібрати врожай огірків, кабачків та перцю. Натомість морква та буряк добре пережили мороз.

Читайте також: В Україні цьогоріч добудували 15 нових овочесховищ

Загалом у господарства у нинішньому році овочами було зайнято 300 гектарів. У наступному сезоні планують збільшити цей показник до 2 тисяч гектарів. Це намагання максимально використати потенціал поливних земель і певною мірою компенсувати втрати аграрного потенціалу Херсонщини.

Як повідомляв Укрінформ, миколаївська компанія ПАЕК в цьому році вп’ятеро збільшила площі під кавунами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-