Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС знизився до 15,73 метрів

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС знизився до 15,73 метрів

Укрінформ
Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції станом на 8:00 суботи, 14 жовтня, знизився до 15,73 м.

Про це Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом» повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на 08:00 14 жовтня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 15,73 м», – ідеться у повідомленні.

За даними НАЕК, попри підрив російськими військами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною і контрольованою.

Рівень води у «гарячому» каналі Запорізької теплової електростанції, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, нині становить 16,83 м, у «холодному» каналі – 10,68 м.

Читайте також: МАГАТЕ підтверджує переведення 4-го енергоблоку ЗАЕС у «гарячий зупин»

Як зауважили в Енергоатомі, останнім часом рівень води в обох каналах майже не падає, а показники вже не залежать від Каховського водосховища, адже російська армія його знищила.

Енергоблоки Запорізької АЕС не працюють із вересня 2022 року. Відтоді активне додаткове випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Читайте також: Колцентр для атомників ЗАЕС за рік роботи опрацював понад 16 тисяч звернень

Як повідомляв Укрінформ, за словами очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, росіяни планували створити штучну техногенну катастрофу на ЗАЕС.

Фото ілюстративне: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-