У «Дії» запровадили нову послугу - повернення вкладів із збанкрутілих банків

У «Дії» запровадили нову послугу - повернення вкладів із збанкрутілих банків

Укрінформ
Мінцифри та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запустили в Дії послугу подання заяви вкладників збанкрутілих банків на відшкодування вкладів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми запроваджуємо послугу для вкладників 34 збанкрутілих банків «Повернення вкладів». Відтепер, щоб отримати кошти, не треба ходити в банки та стояти в чергах. Достатньо зробити кілька кліків в Дії. Це важливий інструмент підтримки великої кількості людей, адже йдеться про 1,4 млн рахунків, відкритих в банках, які збанкрутіли», - зазначив Федоров.

Новою послугою можуть скористатися всі вкладники – громадяни України, незалежно від місця їхнього перебування.

Для цього потрібно авторизуватися в застосунку «Дія», перейти на вкладку «Повернення вкладів», обрати з переліку банк, в якому був відкритий рахунок, та вказати карту єПідтримка, на яку згодом надійдуть кошти.

У випадку, якщо кошти були одразу в кількох банках, заяви на відшкодування подають окремо.

Якщо клієнт збанкрутілого банку не має карти єПідтримка, її також можна оформити в застосунку, обравши для відкриття рахунку один із банків-партнерів Фонду гарантування: ПриватБанк, Укргазбанк, ПУМБ, Universal Bank/monobank або Ідея Банк.

За словами директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлани Рекрут, вся верифікація даних заявника відбувається онлайн за базами даних Фонду.

Читайте також: У «Дії» можна завантажити сертифікати на виплати за зруйноване майно

«Коли вкладник подає заявку, то швидко в онлайн-режимі йде верифікація. Вся інформація є в базах даних Фонду: чи дійсно цей вкладник існує у реєстрах, чи дійсно в нього є ці рахунки. Тобто ми верифікуємо суму, а далі вже за допомогою можливості Дії верифікується особистість заявника – його паспортні дані, ідентифікаційний код», - розповіла Рекрут.

Вона підкреслила, що Фонд гарантування не очікує ніяких шахрайств та зловживань можливостями нового сервісу.

Як повідомлялося, у квітні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який гарантує українцям 100% відшкодування всіх вкладів та нарахованих відсотків під час воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення. Сьогодні застосунком "Дія" користуються понад 19,6 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-