Митники з початку року виявили порушень на ₴6,7 мільярда

Митники з початку року виявили порушень на ₴6,7 мільярда

Інфографіка
Укрінформ
Упродовж січня – серпня 2023 року працівники Державної митної служби виявили порушення митних правил із вартістю предметів правопорушень на 6,7 млрд грн.

Про це повідомляє Держмитслужба, передає Укрінформ.

«Протягом січня-серпня 2023 року виявлено 8 110 порушень митних правил із вартістю предметів правопорушень на суму понад 6,7 млрд грн (вартісний показник збільшився майже в 3 рази, порівняно з аналогічним періодом минулого року)», - йдеться в повідомленні.

За даними митників, загалом було вилучено предметів правопорушень на суму майже 559 млн грн. Зокрема, промислових товарів - на 398 млн грн, продовольчих - на 58 млн грн, валюти - на 66 млн грн, транспортних засобів – на 37 млн грн.

Читайте також: Бізнес-асоціації закликали Офіс Президента перезавантажити БЕБ, податкову і митницю

Безпосередньо митницями розглянуто 2 269 справ про порушення митних правил.

Застосовано адміністративних стягнень у вигляді штрафу на суму 81,6 млн грн, з яких стягнуто до держбюджету 48 млн грн.

На розгляд до суду передано 4 451 справу про порушення митних правил на 2 млрд грн. За результатами розгляду справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму понад 1,5 млрд грн (конфіскація – 800 млн грн, штрафи – 718 млн грн).

Як повідомлялося, за підсумками 8 місяців 2023 року митні органи перерахували до державного бюджету 42,56 млрд грн платежів, сплачених бізнесом та громадянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-