Нафтогаз вирішив позбавити необґрунтованих премій екскерівників трьох облгазів

Нафтогаз вирішив позбавити необґрунтованих премій екскерівників трьох облгазів

Укрінформ
Група Нафтогаз ухвалила рішення скасувати 44,7 млн грн преміальних виплат для колишніх керівників трьох збиткових підприємств - Миколаївгазу, Івано-Франківськгазу та Хмельницькгазу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії.

У Нафтогазі нагадали, що у серпні 2023 року було змінено керівництво АТ «Миколаївгаз», АТ «Івано-Франківськгаз» та АТ «Хмельницькгаз», які входили в орбіту Регіональної газової компанії Дмитра Фірташа.

Читайте також: Ще три газорозподільні компанії перейшли до Нафтогазу

"За результатами ініційованої новим керівництвом перевірки фінансової звітності зазначених товариств будуть анульовані попередні рішення наглядових рад, згідно з якими звільнені голови та члени правління Товариств нарахували собі у травні 2023 необґрунтовані премії", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у НАК, всі вищезазначені компанії задекларували збитковість: вони мають дебіторську заборгованість, підозрюються в ухилянні від сплати податків та фігурують у кримінальних провадженнях. Що робить преміювання безпідставним.

А намагання отримати високі преміальні свідчить "про службові зловживання екскерівників цих компаній", наголосили у Нафтогазі.

Читайте також: Група Нафтогаз передасть ВМС два буксирних судна

Як повідомлялось, Миколаївгаз, Івано-Франківськгаз та Хмельницькгаз перейшли до складу Групи Нафтогаз 15 серпня 2023 року.

З метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері уряд прийняв рішення про необхідність змін на газорозподільному ринку.

29 червня 2023 року до складу Групи Нафтогаз увійшли АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз» і АТ «Львівгаз»; 18 липня 2023 року – АТ «Сумигаз», АТ «Вінницягаз» і АТ «Дніпропетровськгаз».

НАК «Нафтогаз України» планує завершити інтеграцію 26 облгазів до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-