Шмигаль обговорив із прем'єром Румунії торгівлю та розвиток дунайських портів

Шмигаль обговорив із прем'єром Румунії торгівлю та розвиток дунайських портів

Фото
Укрінформ
Обсяги двосторонньої торгівлі між Україною та Румунією нині посідають третє місце серед країн Європи.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі за результатами зустрічі з румунським колегою Марчелом Чолаку, передає Укрінформ.

«За обсягами двосторонньої торгівлі Румунія для України тепер посідає третє місце серед країн Європи. У Бухаресті обговорили з прем’єром Марчелом Чолаку, як нам розвинути торговий потенціал, який є вигідним для обох наших країн», - зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що особлива увага прикута до розвитку Дунайських портів та чорноморських торговельних шляхів. Прем’єр-міністри висловили сподівання, що експертні консультації та спільна робота дозволить відмовитися від обмежувальних заходів щодо експорту українського зерна після 15 вересня.

Читайте також: Україна та Румунія активізують співпрацю у Дунайському регіоні - Шмигаль

«Це важливо для нашої економіки та світової продовольчої безпеки», - додав глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль18 серпня відвідав Бухарест із офіційним візитом, де зустрівся зі своїм колегою Марчелом Чолаку. Сторони обговорили низку важливих питань.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив що нині дуже важливо залучити Румунію та румунський бізнес як партнера у відновленні України.

Фото: Денис Шмигаль, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-