Суд дозволив конфіскувати завод російського сенатора в Конотопі

Суд дозволив конфіскувати завод російського сенатора в Конотопі

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення за позовом Міністерства юстиції України про застосування санкцій у виді стягнення активів у дохід держави до сенатора ради федерації РФ Сергія Калашника.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства юстиції у Фейсбуці.

“10 серпня 2023 Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення у справі за позовом Міністерства юстиції України про застосування санкції у виді стягнення активів у дохід держави до сенатора ради федерації рф Калашника Сергія Вікторовича”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що рішенням ВАКС у дохід держави стягнуто 100 % статутного капіталу ТОВ «Мотордеталь – Конотоп».

У міністерстві пояснюють, що ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» є одним із найбільших заводів у Європі, який займається виробництвом гільз циліндрів для автомобільних, тракторних, корабельних, тепловозних і стаціонарних двигунів внутрішнього згоряння. Історія підприємства бере свій початок у 1943 році, коли була організована робота машинно-тракторної майстерні для дрібного ремонту автомобільної та сільськогосподарської техніки. Відомими покупцями продукції компанії є Iveco, Mercedes-Benz, Man, Volvo, Renault, Scania, CAT, Rolls-Royce. Виробнича потужність підприємства — 5 000 000 гільз циліндрів на рік.

За інформацією Мін’юсту, Сергій Калашник , 31 березня 1978 року народження, громадянин РФ, російський політичний діяч та підприємець, з 2011 року член партії «Единая Россия», в тому ж році був обраний депутатом обласної думи Костромської області РФ.

З 5 жовтня 2020 року обіймає посаду сенатора ради федерації федеральних зборів РФ від виконавчого органу державної влади Костромської області, член Комітету ради федерації з економічної політики.

Зазначається, що Калашник у складі ради федерації РФ голосував за погодження законів РФ щодо ратифікації «договорів» про визнання так званих «ЛНР», «ДНР», а також після початку повномасштабного вторгнення голосував за погодження федеральних законів, що стосуються «легалізації» анексії територій України.

Також Калашник сприяв підготовці РФ до збройної агресії проти України шляхом постачання з підконтрольного підприємства продукції, яка використовувалась для виготовлення військової техніки.

Як повідомлялося, 2 серпня 2023 року Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до громадянина Російської Федерації Сергія Калашника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-