АРМА перевірить ефективність управління активами мережі АЗС «Глуско»

АРМА перевірить ефективність управління активами мережі АЗС «Глуско»

Укрінформ
У Національному агентстві України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) планують перевірити ефективність управління активами, переданими нацагентству. Розпочнуть із мережі АЗС «Глуско».

Як передає Укрінформ з посиланням на АРМА, про це повідомила голова відомства Олена Дума.

«АРМА розпочинає перевірки по найбільш резонансних та важливих для держави кейсах. Наша мета дуже чітка – управління активами на мільярди гривень має бути ефективним та приносити бюджету воюючої країни належні доходи», - зазначила Дума.

Наголошується, що Нацагенство вже розпочало перевірку ефективності управління мережею АЗС «Глуско», яку було арештовано та передано установі у травні минулого року.

За словами Думи, управитель вже понад рік користується активами «Глуско», а це фактично 89 автозаправних комплексів, 8 земельних ділянок, 2 нафтобази та корпоративні права 35 компаній. При цьому за весь час до державного бюджету перераховано лише 1,151 млн грн, що викликає питання щодо ефективності управління.

Водночас, згідно наявних в Агентства документів, управитель не подає або не оформлює інформацію стосовно майже половини отриманих від АРМА автозаправних комплексів, внаслідок чого бюджет щомісяця недоотримує значну суму коштів.

Читайте також: В АРМА заявили про технічну готовність до відкриття реєстру арештованих активів

Зазначається, що моніторингові заходи проводяться Комісією з контролю за ефективністю з управління активами АРМА відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №351 та триватимуть до 31 липня цього року. Про результати перевірки та ухвалені на її підставі рішення буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, у травні 2022 року уряд прийняв пропозицію АРМА щодо передачі в управління за особливою процедурою низки арештованих активів мережі АЗС «Глуско», зокрема, понад 200 автозаправних комплексів та об’єктів нерухомості. З вересня 2022 по червень поточного року ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг», управитель активами, забезпечив відновлення роботи 79 автозаправних комплексів.

Фото: 24TV.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-