Президент закликав уряд підтримати пропозиції НБУ щодо «Сенс Банку»

Президент закликав уряд підтримати пропозиції НБУ щодо «Сенс Банку»

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів має невідкладно розглянути пропозиції Національного банку щодо "фінансової установи, яка належить російським олігархам" та підтримати їх в інтересах вкладників.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення наприкінці 512-го дня війни.

Відео: ОП

"Сьогодні є важливе рішення Національного банку України щодо фінансової установи, яка працює в нашій країні та яка належить російським олігархам – вони під санкціями в різних юрисдикціях. Були застосовані санкції РНБО. І тепер буде правильним, щоб Кабінет Міністрів України невідкладно розглянув відповідні пропозиції Національного банку України та підтримав їх щодо цієї фінансової установи в інтересах вкладників, заради фінансової стабільності та елементарної справедливості", - сказав Президент.

Читайте також: Люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо і правильно - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України ухвалив рішення про виведення з ринку «Сенс Банку». Причиною цього стала підтримка акціонерами АТ "Сенс Банк" політики агресора, що завдає значного репутаційного ризику і має суттєвий негативний вплив на діяльність банку.

У п’ятницю Кабінет міністрів України має ухвалити рішення про націоналізацію «Сенс Банку».

Директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут запевнила, що клієнти «Сенс банку» не відчують незручностей, пов'язаних зі зміною власника.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-