Міністр фінансів США прокоментувала плани країн БРІКС запровадити нову валюту

Міністр фінансів США прокоментувала плани країн БРІКС запровадити нову валюту

Укрінформ
Міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен вважає, що долар США залишиться домінуючою валютою в міжнародній торгівлі, й альтернативи в осяжному майбутньому не буде.

Про це вона заявила на пресконференції в посольстві Сполучених Штатів у Пекіні, завершуючи свій візит до КНР, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Відповідаючи на запитання про плани країн БРІКС – Бразилії, Індії, Росії та Китаю – запровадити нову валюту, Єллен сказала, що очікує, що долар США залишиться домінуючою валютою в міжнародній торгівлі.

«Усі відомі мені дані показують, що долар США використовується в переважній більшості міжнародних (торгових – ред.) операцій, у близько 90 відсотках, і я не думаю, що існує альтернатива, яка могла б змінити це в осяжному майбутньому», - сказала Єллен.

Читайте також: У США заявили про прогрес у складних відносинах з Китаєм

Як повідомляв Укрінформ, Південна Африка прийме саміт блоку БРІКС у серпні, як і планувалося. Таке рішення було прийняте на тлі припущень щодо перенесення саміту до Китаю, щоб президент Росії Володимир Путін міг бути присутнім у ПАР.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-