З початку року Укрексімбанк заробив 1,5 мільярда чистого прибутку

З початку року Укрексімбанк заробив 1,5 мільярда чистого прибутку

Укрінформ
Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк) за січень-травень 2023 року отримав 1,5 млрд гривень чистого прибутку.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі фінустанови.

"З початку року Укрексімбанк заробив для держави 1,5 млрд грн. Укрексімбанк планує й надалі нарощувати прибуток, а також суттєво збільшити обсяги кредитування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку року також збільшилася процентна маржа; нині вона становить 1,6% порівняно з 0,6% у січні. Ліквідність при цьому зберігається на високому рівні, зауважили в банку.

Протягом повномасштабної війни більше 80% клієнтів банку продовжують обслуговування кредитів. Це свідчить про якість портфеля та результативність роботи з позичальниками.

Важливою складовою фінансового результату є традиційно лідерські позиції банку на ринку Форекс. Так, з початку року Укрексімбанк заробив на цьому ринку 500 млн грн.

Читайте також: Уряд призначив новий склад незалежних членів наглядової ради Укрексімбанку

"Протягом 5 місяців 2023 року Укрексімбанк здійснив повне погашення довгострокових кредитів рефінансування НБУ, що залучались у 2020 - 2021 роках, на суму 18,5 млрд грн", - підсумували в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку надає державному Укрексімбанку кредит у розмірі 50 млн євро для забезпечення безперервного доступу до фінансування постраждалих внаслідок війни підприємств та місцевих громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-