Підрив Каховської ГЕС: в Укргідроенерго кажуть, що пік підтоплення уже позаду

Підрив Каховської ГЕС: в Укргідроенерго кажуть, що пік підтоплення уже позаду

Єдині новини
Укрінформ
Пік висоти підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС уже пройдений.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота в телемарафоні «Єдині новини».

«Сьогодні ми з проєктним інститутом розробляємо рішення щодо ліквідації наслідків і термінового будівництва перемички (перекриття) у верхній частині водойми, щоб можна було перекрити місце, де була підірвана станція. Це вимагатиме близько двох місяців. Зараз розроблюються проєктні рішення, визначається потреба в устаткуванні, машинах, механізмах, готуються матеріали, обраховується вартість та терміни», – сказав Сирота.

Читайте також: Окупанти знищили Каховську ГЕС: що чекає південь України

За його словами, після деокупації Укргідроенерго буде готове одразу робити перемичку. Розробка і будівництво буде українським: «у нас достатньо і сил, і можливостей, і сучасних технологій».

Сирота зазначив, що пік висоти підтоплення уже пройдено, але вода ще буде спрацьовуватись з Каховського водосховища. Як наслідок, рівень води доходить до критичної відмітки - 12,70 м. Після чого не буде водозабору вище станції - ні для ставків охолодження Запорізької АЕС, ні для водозабору для інших областей.

Читайте також: «Підрив ГЕС – воєнний злочин»: у Києві на акції протесту вимагали вигнати Росію з ООН

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На правобережжі Херсонської області в зоні лиха опинилися близько 16 тисяч людей. Із небезпечних місць розпочалася евакуація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-