Кличко перевірив укриття у Голосіївському районі столиці

Кличко перевірив укриття у Голосіївському районі столиці

Укрінформ
Перевірка укриттів у Голосіївському районі Києва засвідчила, що частина підвалів перебуває у приватній власності чи оренді, частина - не облаштовані або зачинені вночі.

Про це київський міський голова Віталій Кличко поінформував у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Другий день ходимо з міністром Олександром Камишіним (міністр з питань стратегічних галузей промисловості - ред.) оглядаємо укриття. Сьогодні - в Голосіївському районі... Проблеми з укриттями є. І в Голосієві - зокрема. Частина підвалів у приватних руках або в оренді. Частина - не облаштовані, десь в навчальних закладах облаштовані, але вночі зачинені", - зауважив він.

Читайте також: В ОП закликали владу Києва якнайшвидше розробити алгоритм роботи укриттів

Водночас Кличко підкреслив, що відповідальними за облаштування і роботу укриттів є їхні балансоутримувачі і глави районів. За його словами, кошти на всі районні державні адміністрації були виділені. Мер столиці зауважив, що у складі інспекційної групи "знову не було представників Київської міської військової адміністрації".

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента закликали владу Києва якнайшвидше розробити алгоритм роботи укриттів.

Читайте також: Для киян запустили чат-бот для самостійної оцінки стану укриття

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що станом на сьогодні у столиці було перевірено 1078 укриттів, половина з яких виявилися у незадовільному стані - не придатні до використання або комісія не змогла їх відкрити.

Для жителів Києва створили чат-бот відкрий_укриття, що дозволяє самостійно оцінити стан сховищ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-