У Харкові Зеленська взяла участь у відкритті пам'ятника дітям, які загинули через агресію РФ

У Харкові Зеленська взяла участь у відкритті пам'ятника дітям, які загинули через агресію РФ

Фото, відео
Укрінформ
До Міжнародного дня безневинних дітей - жертв агресії у Харкові відкрили пам'ятник українським дітям, які загинули внаслідок збройної агресії з боку Росії.

Про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Хлопчик і дівчинка злітають над вибухом на крилах… Такий пам'ятник роботи скульптора Михайла Ятченка дітям, які загинули в результаті збройної агресії РФ, відтепер стоїть у Харкові. Важко відкривати пам’ятники загиблим. Особливо якщо ці загиблі – діти. Адже діти мають жити. Як мали жити маленькі мешканці розбитих російськими ракетами будинків по всій країні. Повинні були жити всі пасажири автівок з написом «Діти», розстріляних окупантами», - написала перша леді.

Читайте також: Зеленська пропонує зробити простір «Спільно» на Київському вокзалі інструментом культурної дипломатії

Зеленська зауважила, що на сьогодні через російські злочини в Україні загинуло вже 485 дітей.

«Цей біль неможливо осягнути. У XXI столітті посеред Європи ми змушені говорити про захист наших дітей від фізичного знищення. Але світ має усвідомити, якщо не усвідомив досі: загроза нашим дітям – це загроза дітям взагалі. У дитинства немає кордонів», - зазначила перша леді.

У Харкові відкрили пам'ятник дітям, які загинули через агресію РФ / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Вона також підкреслила, що діти - це відповідальність батьків. Тож батьки мають зробити сьогодення для своїх дітей "найкращим, найбезпечнішим, сповненим любові – навіть посеред війни".

Читайте також: Діти є найбільшими жертвами війни – Зеленська

Як повідомлялося, щороку 4 червня відзначають Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною Асамблеєю ООН. Україна долучилася до нього у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-